14-06-11

Jules op logement

IMG_8064 (FILEminimizer).JPG

Dag lieve mensen,

Na weken en weken van geduldig wachten was het vrijdagnamiddag eindelijk zover ! Jules mocht dit weekend bij ons thuis logeren. Papa kwam mij van school halen samen met Noortje en beiden waren aangenaam verrast toen ze Jules zagen. Tegenwoordig heeft Jules ook een echte boekentas mee om al zijn spulletjes in op te bergen. Fier droeg ik Jules zijn boekentas. Toen mama wat later thuiskwam trok ze een verbaasd gezicht, maar mama vond het toch ook een leuk idee dat Jules bij ons zou logeren. Omdat het dit weekend Pinksteren is (dat snap ik wel niet goed…) zou ons weekend met Jules een dagje langer duren. Wel jammer dat onze papa dit weekend moest werken, anders konden we ook nog een uitstap maken. Zaterdag was het wel een speciale dag. Ik vertelde Jules dat mijn mama en papa vandaag 6 jaar getrouwd zijn.


Papa hadgisteren al bloemekes voor mijn mama gekocht, want mijn mama ziet heel graag bloemen. Ook Jules vond de bloemen mooi.

IMG_8066 (FILEminimizer).JPG

Papa had voor hij ging werken een lekker fruitsapje gemaakt voor mama met een aardbei erbovenop. Dat vond mijn mama leuk. Jules had goed geslapen en toen we allen beneden waren mocht Jules ook een boterhammetje eten.

IMG_8076 (FILEminimizer).JPG

Jules kan wel nog niet goed alleen eten, dus moesten Noortje en ik hem helpen. Gelukkig voor ons lukte het toen al veel beter met Jules. Met Jules konden we na het eten fijn spelen (spelen is het liefste wat ik doe).

IMG_8097 (FILEminimizer).JPG

Ook Jules speelt graag met Playmobilmannekes en met Legoblokjes. We speelden samen van brandweerman Sam (mijn lievelingsprogramma op tv) met de mannekes. Er was weer van alles gebeurd omdat Norbert weer eens heel onvoorzichtig was. Gelukkig kon brandweerman Sam het ook nu weer oplossen.’s Middags kregen we bezoek van bompa. Omdat bomma nog niet zo lang geleden naar de hemel gegaan is komt bompa al eens eten met ons in ons huisje. Dat is altijd wel leuk want bompa kan heel zot doen. Toen papa ook thuis kwam en mama nog aan het koken was keken we naar een film van toen mama en papa trouwden. Dat is al wel lang geleden, want toen zat ik zelfs nog niet in mama’s buik en Noortje ook niet. Ook bompa vond het een leuke film. We zagen bomma en oma, die ook al naar de hemel is gegaan toen Noortje nog heel klein was. Papa had een heel mooi pak aan en mama was verkleed in een prinses. Ze reden naar het stadhuis in een hele mooie auto en papa had mooie bloemen mee voor mama. In het stadhuis moesten mama en papa luisteren naar een meneer, maar het leek wel leuk want alle mensen lachten vrolijk. Mama en papareden ook naar een kerk waar heel veel mensen waren en ook een pastoor. Er waren ook mensen die liedjes zongen en toen mama en papa uit de kerk kwamen waren er heel veel kindjes die bloemen hadden meegebracht voor mama. Dat vond mama ook heel leuk en toenreden mama en papa in hun mooie auto naar een feest. Daar waren ook heel veel mensen die allemaal een glaasje dronken en daarna allemaal aan mooi versierde tafels zaten. Er waren ook mensen die dansten nadat mama en papa begonnen waren met dansen. Het leek mij wel leuk en ook bompa vond het een mooie film. Toen de film gedaan was mochten we proeven van mama’s kalkoenvlees. Dat was wel lekker. Jules vond het ook wel goed en moest ook lachen met bompa. Dan ging Noortje een beetje slapen en toen ze terug wakker was ging bompa naar zijn huisje terug. We mochten van mama nog wat blijven spelen, ook toen papa terug moest werken. Toen papa terug was mochten we allemaal gaan slapen. Ik mocht samen met Jules in papa’s nek zitten en papa vertelde voor ons nog een mooi verhaal van ridder Nand en het droevige hertje. Het hertje was zijn mama kwijt, maar gelukkig vond ridder Nand de mama terug. Zo konden wij allen zoetjes slapen. Het hele verdere weekend mochten Noortje en ik met Jules spelen en keken we ook nog wat tv, naar kabouter Plop, Uki en brandweerman Sam natuurlijk. We luisterden ook nog naar een cd van Kapitein Winokio met allerlei vreemde geluiden, een leuk verhaaltje en toffe liedjes.

IMG_8109snede (FILEminimizer).jpg

We kregen ook nog bezoek van opa en van nonkel Koen en beleefden nog iets heel aparts in onze tuin. Mama hoorde geritsel en dacht dat het een muisje was. Mijn mama is bang van muizen. Ik niet ! Jules zei dat hij ook geen schrik had van muisjes. Maar mama was bang voor niets, want het was geen muisje maar een egeltje. Omdat niemand, ook papa, het niet zou geloven heeft mama een foto van het egeltje gemaakt.

IMG_8106snede (FILEminimizer).jpg

Het egeltje was heel koddig en van mama mag het in onze tuin blijven wonen. Ook Jules vond onze egel leuk. Wat ik wel een beetje raar vind aan Jules is dat hij geen aspergekes lust. Hij wou er zelfs niet van proeven, ook al kwamen ze vers uit opa’s tuin. Ik proef wel graag aspergekes. Jules moet toch nog wel veel leren. Misschien leert hij de volgende keer dat hij bij ons komt logeren wel aspergekes eten. Tot volgende keer Jules !

 

Nand

 

16:08 Gepost door Nand en Noor in nand en noor | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.